Tutustuin HobbyHall-, Ellos-, BookPlus- ja Ostokset.fi-sivustoihin.

  1. HobbyHall: Sivut ovat helppoja käyttää. Eri tuotteet on selkeän otsikoinnin alla. Tuotteet on myös kuvattu hyvin. Asioidessa pitää rekisteröityä asiakkaaksi. Tietoturvasta on hyvä selvitys. Maksutapoja on useita. Voi ostaa laskulle tai on mahdollista antaa luottokortin tiedot, jolloin maksu menee suoraan luottofirman kautta.
  2. Ellos: Samoin tiedot tuotteista löytyvät helposti, ja tuotteet on kuvien kanssa esitelty. Ostamisen edellytyksenä on rekisteröityminen. Maksun voi hoitaa sekä laskutuksen että luottokortin kautta. Käyttöön voi ottaa myös ns. Ellostilin. En tutustunut siihen tarkemmin, mutta ymmärtääkseni se on jonkinlainen luotollinen maksutapa. Tietoturvasta on myös oma kuvaus.
  3. BookPlus: Nämä sivut osoittautuivat myös hyviksi. Sieltä olisi löytynyt vaikka heti ostettavaa. Kirjoista oli myös asiakkaiden arvosteluja. Ostaminen edellyttää rekistöitymistä. Maksutapoja oli useita, laskulle, luottokortilla tai postiennakolla. En tutustunut tarkemmin, miten valintaa tehdessä tulee menetellä. Voi olla joskus tulen tekemäänkin tätä kautta joitakin kirjahankintoja.
  4. Ostokset.fi: Tähän kauppaan tutustuminen jäi vähäiseksi rääpäisyksi, enkä tutustunut tarkemmin sen rekisteröitymis- enkä tietoturva-asioihin. Ei kai ollut oikein houkutteleva.

Olen joskus tilannut HobbyHallista netin kautta tavaroita. Se on toiminut ihan hyvin. En ainakaan muista, että olisi ollut jotain ongelmia.Luulen, että voisin joskus käyttää nettikauppoja enemmänkin. Mielestäni tuotteisiin voi näin tutustua rauhassa ja siten harkita tarkemmin, mitä kannattaa hankkia. Nettikaupassa kuten postimyynnissä on myös palautusoikeus ja siten tuotteeseen on myös mahdollista tutustua kotioloissa. Ainakin vaatteiden sovitteluun on silloin aikaa.